Over mij

Mijn naam is Jane Obdam, ik ben 26 jaar oud en samen met mijn vriend Rob woon ik in Obdam. 

 

Na het behalen van mijn diploma ben ik met veel passie, enthousiasme en plezier gaan werken in het basisonderwijs. Leerkracht is een fantastisch beroep. Elke dag geniet ik weer van het enthousiasme, de motivatie en de betrokkenheid van de kinderen. Toch kwam ik er al snel achter dat ik behoefte had aan meer kennis over het gedrag van kinderen. Een kind komt pas tot leren wanneer het goed in zijn vel zit, maar wat doe je wanneer dit niet het geval is? Hoe zorg je ervoor dat je ieder kind bereikt en zo de ontwikkeling van ieder kind optimaal kan stimuleren? Om antwoorden op mijn vragen te vinden, ben ik in 2016 gestart met de Master Educational Needs, een opleiding die ik iedereen kan aanraden! De master heeft mij ontzettend veel kennis en handvaten geven om gedrag te herkennen, te begrijpen, hier mee om te kunnen gaan, maar ook om kinderen zelf te leren omgaan met hun eigen gedrag. Om mijn kennis op het gebied van gedrag te blijven vergroten, heb ik dit in 2020 ook mijn diploma HBO Kindercoach gehaald. Ik vind het ontzettend interessant om mijzelf te blijven ontwikkelen, deze ontwikkelingen kunt u volgen onder het kopje 'Relevante opleidingen en cursussen'. 

In de klas is het mijn passie geworden om ervoor te zorgen dat ieder kind wordt bereikt en dat zijn of haar talenten worden ontdekt. Gedrag is zoveel meer dan dat wat je kunt zien. Voor mij is het gedrag van een kind een signaal en het is mijn taak om te achterhalen wat het signaal is en hoe ik kan helpen. Toch merk ik dat er in een klas veel van zowel de leerkracht als de kinderen wordt gevraagd. Soms kan de leerkracht een kind in de klas niet genoeg bieden en is er meer nodig. Om die kinderen te kunnen helpen, ben ik naast leerkracht ook gedragsspecialist op school. Tijdens mijn gedragsdagen heb ik de tijd en ruimte om kinderen met gedragsmoeilijkheden individueel of in kleine groepen te begeleiden. Samen met de kinderen, ouders en andere betrokkenen zoek ik naar een manier om ervoor te zorgen, dat het kind zijn of haar gedrag leert reguleren zodat er ruimte is voor ontwikkeling en het stimuleren van zijn of haar talenten.  Daarnaast breng ik gedragsmoeilijkheden in kaart door observaties en adviseer, begeleid en coach ik leerkrachten en ouders bij het omgaan met gedragsmoeilijkheden bij kinderen. 

Het begeleiden en coachen van leerlingen, ouders en leerkrachten is ontzettend dankbaar werk. Wanneer ik het welbevinden van een kind zie groeien en de talenten van het kind steeds meer naar voren komen, geeft dit mij ontzettend veel energie.  Zoals ik hierboven beschreef, is het mijn passie om ervoor te zorgen dat ieder kind wordt bereikt en dat zijn of haar talenten worden ontdekt. Met mijn eigen bedrijf hoop ik nog meer kinderen, ouders en leerkrachten hierbij te kunnen helpen. 

Relevante Opleidingen en Cursussen 
 • Opleiding: Kinderen helpen bij angst en faalangst, Tea Adema, 2020 - heden 

 • Training: Eigenaarschap vergroten en leren zichtbaar maken met formatieve assessment, Bazalt Den Haag, 2020 - heden

 • HBO Kindercoach, CIVAS Haarlem, 2019 - 2020

 • Training: De Vreedzame School, CED groep Rotterdam, 2018 - 2019

 • Master Educational Needs, Specialisatie: Specialist Gedrag, Hogeschool Utrecht, 2016 - 2018

 • Training: 7 Habits (Covey) - Persoonlijk leiderschap en effectiviteit, CPS Amersfoort, 2017 

 • Cursus: Kinderen met Down Syndroom in de klas: 'Hoe houden we ze bij de les?', JEK-Je Eigen Keus Vianen,   Cursusdagen: 17 en 31 mei 2017

 • HBO Bachelor Opleiding tot leraar Basisonderwijs, Hogeschool IPABO Amsterdam - Alkmaar, 2012 - 2016

Relevante werkervaring
 • Uniek Gedragscoach, Eigenaar, 2019 - heden

 • Gedragsspecialist Stichting, Stichting SKO West-Friesland, 2020 - heden, Taken: trainingen en cursussen organiseren en geven op het gebied van gedrag

 • Gedragsspecialist Basisonderwijs, Stichting SKO West-Friesland, 2018 - heden, Taken: observeren, begeleiden en coachen van leerlingen met gedragsmoeilijkheden, adviseren, begeleiden en coachen van leerkrachten en ouders, gedrag in kaart brengen door observaties, schrijven en mede vormgeven van de kwaliteitszorg en het schoolbeleid ten aanzien van de sociaal-emotionele ontwikkeling, volgen van ontwikkelingen en studies op gedragsgebied.

 • Leerkracht Basisonderwijs, Stichting SKO West-Friesland, 2015 - heden

Contact

Jane Obdam 

Gedragsspecialist - Kindercoach 

Uniek

Dorpsstraat 256, 1713HR Obdam

Mail: uniekgedrag@gmail.com

Mobiel: 06-83571839

​​

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

2020 Uniek © Alle rechten voorbehouden