top of page

Door de ogen van Manon, kinder masseuse


Onze kinderen groeien op in een haastige samenleving, vol prikkels en hoge verwachtingen. Er wordt veel van kinderen gevraagd en zeker nu COVID-19 ook nog om de hoek komt kijken is het extra belangrijk om regelmatig even ontspanning te zoeken. Veel volwassenen trakteren zichzelf zo nu en dan op een heerlijke ontspanningsmassage, maar wist je dat deze optie er ook voor kinderen is?


Vandaag een artikel door de ogen van Manon Ursem-Valentijn. In haar massagepraktijk Just Bee Happy krijgen kinderen de tijd en ruimte om heerlijk te ontspannen. Bent u benieuwd naar de voordelen van een ontspannende massage voor uw kind? Lees hieronder het verhaal van Manon.

 

Ik ben Manon Ursem-Valentijn en ben de oprichtster van Just Bee Happy.

In het mooie Spierdijk run ik nu ruim 3 jaar deze praktijk met veel passie voor het vak masseren.


Bij de Massage Academie te Apeldoorn heb ik diverse opleidingen gevolgd waardoor ik mij nu breed kan inzetten voor kinderen die ontspanning kunnen gebruiken. Denk hierbij aan slaapproblemen, faalangst, betere communicatie betreft zijn/haar eigen grenzen aangeven, druk van school, hobby’s of gezin.


Veel mensen vragen zich af wanneer of waarom je het kind zou laten masseren.

In het dagelijks leven van een kind wordt er veel van hem/haar verwacht wat kan leiden tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen. Zodra jij als ouder/verzorger of het kind hier last van krijgt is het een goed moment om aan de bel te trekken, al komt de uitspraak ‘’voorkomen is beter dan genezen’’ hier ook van pas. Eigenlijk zijn alle kinderen welkom in mijn praktijk.


Just Bee Happy biedt massage op maat aan. Hierbij maak ik gebruik van de Shantala methode. Dit is een vragende massage. Het kind bepaald zelf hoe de massage zal verlopen. Het fijne aan kinderen masseren is dat een kind altijd heel eerlijk is. Als iets fijn voelt zal ik dat horen maar ook als een kind iets niet prettig vindt, zal ik dat zeker te horen krijgen en juist dat pure oprechte van een kind maakt dat ik mijn vak geweldig vind om te doen. Zo is er geen 1 massage hetzelfde.Deze massage pas ik toe bij kinderen van 4 tot 18 jaar oud.


De voordelen van je kind regelmatig (laten) masseren zijn oneindig. Door de aanraking van huid op huid contact maakt het kind het geluks-hormoon Oxytocine aan. Dit hormoon kan angst, pijn en stress verminderen. Het gevoel van verbondenheid en rust wordt bevorderd en wantrouwen en agressie verminderd. De directe effecten van een massage zijn prikkeling zenuwuiteinden, warmteontwikkeling, verhogen van bloedsomloop ( dus meer zuurstof in het lichaam) en natuurlijk ontspanning. De effecten op langere termijn zijn het verbeteren van de stofwisseling in de cellen, de spanningsverhoging van verslapte spieren wordt beter en verkrampte spieren ontspannen en het immuunsysteem krijgt een boost. Uit studies blijkt dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden, intensiever spelen, productiever zijn, minder agressie vertonen en rustiger slapen. Zo zie je dat een massage voor je kind heel veel voordelen met zich meebrengt.


In mijn praktijk ben je niet verplicht een abonnement of een reeks behandelingen af te nemen. Ik sta voor laagdrempeligheid zodat ieder kind kan komen wanneer hij/zij maar wilt.

Juist het vrijblijvende maakt mijn werk leuk. Ik zie vaak dat kinderen die bij mij komen zelf aangeven wanneer ze er behoefte aan hebben. Enige tijd geleden kwam er een meisje binnen. Zij was heel verlegen en vond het allemaal super spannend. Toch kon zij enorm genieten van de aanrakingen van de massage. Bijna een jaar kwam zij 1 x in de 6 weken naar mijn praktijk en elke keer was ze minder verlegen. Op een dag kwam zij weer langs en vertelde mij dat ze minder massages wilde. Ik was blij verrast! Wat een goed nieuws! Dit ooit zo verlegen meisje durfde mij nu gewoon te vertellen dat het goed was zo. Ik ben heel trots op haar en dat ze mij nu minder nodig heeft vind ik een groot compliment. Dit is 1 van de zoveel mooie verhalen die zich in mijn praktijk hebben mogen afspelen.


Ik ben dankbaar en heel gelukkig met mijn werk in de praktijk als ( kinder ) masseuse en hoop nog heel veel kinderen deze positieve vorm van aandacht te mogen laten ervaren.


114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De basisschoolperiode, de mooiste tijd van je leven. De onbezorgde, onbezonnen tijd als kind. Maar wat als dit voor jouw kind niet zo is?

bottom of page